Selain DYXY KOSMETIK ada 6 jenis Fondation cream yang lain rupanya - Dyxy Cosmetics Harga Promosi Setiap Bulan Dengan kami

default | grid-3 | grid-2

Post per Page

Selain DYXY KOSMETIK ada 6 jenis Fondation cream yang lain rupanya

DYXY KOSMETIK

Apa pentingya Foundation Cream dalam kita bermakeup? Yes, jawapan dia memang penting untuk makeup kita lebih rata dan lebih nampak menawan. Jika Anda pening dengan beragam Foundation Cream yang ada, seperti BB Cream sampai Foundation cecair, maka tak ada salahnya berkenalan lebih dalam dengan macam bentuk dan kegunaan Foundation Cream.

Ok, jom kita kenal ada berapa banyak jenis Foundation Cream dalam market:

BB Cream / CC Cream


Beauty Balm Cream atau Blemish Balm dan Color Correction Cream asasnya adalah pelembap yang memiliki warna, ditambah beberapa manfaat lainnya seperti sinar UV, formula sinar matahari maupun pencerah kulit. Pigment warnanya mampu menutupi bekas jerawat. Jika di pagi hari anda pakai Sinar UV dan concealer, maka BB Cream atau CC Cream ini boleh jadi alternatif dalam makeup kita.

Mousse Foundation


Foundation bentuk pencuci ini sangat sesuai untuk Anda yang ingin kulitnya terlihat lebih licin, yang tak ingin pakai produk terasa berat di kulit. Penggunaannya sangat mudah dan murah, cukup disapukan ke kulit wajah. Walau bagaimanapun hasilnya matte, kulit wajah Anda akan tetap terlihat licin/halus dan tidak terlalu kering.

Tinted Moisturizer.


Pelembap yang mengandung pigmen warna yang ringan, dan boleh dikatakan ini adalah terhasil dari BB dan CC Cream.
lain dengan BB atau CC Cream, tinted moisturizer ini memiliki kadar SPF yang tak setinggi BB Cream dan tidak dilengkapi dengan antioksidan, penyerap minyak dan beragam manfaat lainnya seperti halnya BB dan CC Cream.

Compact Foundation


Karena memiliki tekstur seperti bedak, maka foundation ini terasa sangat ringan di kulit. Anda dapat menggunakannya beberapa kali untuk hasil yang lebih halus, ataupun sekali saja dengan brush untuk hasil yang sangat simple. Foundation jenis bedak padat ini mampu menyerap minyak dengan sangat baik hingga kulit pun matte lebih lama.

Liquid Foundation


Dengan foundation cair ini Anda berpuas hati, mulai dari kulit yang terlihat natural hingga kulit yang terlihat sangat halus dan matte, tergantung dari teksturnya dan cara pemakainnya. Jika menggunakan spon lembap hasil akhirnya sanagat sempurna. Jika menggunakan spon kering Anda boleh mendapatkan hasil akhir yang sangat halus dan menutupi noda dengan cepat.

Foundation Cream


Raja dari segala foundation, kerana mampu menutupi segala bekas jerawat dengan menyeluruh, bahkan mampu menutupi tato (bagi yg ada tato). Jenis ini memiliki pigmen warna yang sangat tinggi dan tekstur yang pekat hingga mampu menutupi seluruh noda dan membuat kulit nampak ekstra flowless. Boleh digunakan bila-bila masa sahaja, sangat sesuai untuk org yang malas bermakeup.

DYXY KOSMETIK

BC Cream Dyxy Kosmetik

KELEBIHAN / FUNGSI DYXY BC CREAM :
Magic Foundation yang mampu menutup segala cela, jeragat dan parut diwajah
SPF 50++ melindungi kulit muka dari sinaran UV
Kesan Flawless 3D yg nampak macam filter tapi masih natural
Texture yang sangat mudah meresap ke dalam kulit
Menjimatkan masa untuk bersiap
Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit berjerawat & sensitif
Anti-Oily face. Tekstur krim yg sangat ringan & selesa dipakai
Mekap Tahan lama sehingga 8 jam

1. DYXY BC CREAM FOUNDATION :
Beige : Untuk kulit yang cerah ala2 Chinese ataupun @ cerah sederhana. Tona kulit akan nampak lebih cerah, berseri & paling penting tak bercapuk /cakey
Natural : Untuk tona kulit sawo matang & sederhana cerah . Jgn risau hitam manis pun boleh pakai, dia ikut tone kulit kita. Kulit akan lebih glowing & licin.

2. DYXY GREEN TEA MINERAL FACE MIST
Risau bila jerawat naik?
Lagi-lagi, time period jerawat makin menjadi-jadi naiknya.
Korang pun mula rasa down bila nak berhadapan dgn orang ramai . Nak pula yg bekerja diluar rumah .
Mudah aje.... Korang hanya perlu Spray kan aje jerawat dengan Face Mist, tengok2 semalaman dah kering jerawat tu.

FUNGSI UTAMA DYXY FACE MIST GREEN TEA 
Menghilangkan jerawat halus
Wajah lebih segar & glowing
Kesan melecet sembuh
Kulit semakin lembab & tiada lagi masalah kulit kering

Dapatkan Produk Dyxy Kosmetik di Home Page kami
Like or Follow Facebook kami
Jangan lupa untuk Subscribe Channel Youtube kami


1 comment

Contact Form

Name

Email *

Message *

Error Page Image

Error Page Image

Oooops.... Could not find it!!!

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage